چکیده
در این پایان نامه سعی شده است بهترین انتخاب ممکن برای توربین های بادی با توجه به شرایط بومی ایران و به خصوص مناطق بادخیز شرقی ایران انتخاب گردد. شرایط مذکور عبارت از میانگین سرعت باد، تغییرات جهت باد، دوره های پر بادی، هزنیه تمام شده بر واحد، محدودیت های تخلیه در بنادر، محدودیت های حمل و نقل زمینی، محدودیت مناطق بادخیز (زمین)، بازدهی توربین، ضریب ظرفیت نیروگاه (تولید و درآمد) و هزنیه های بهره برداری می باشند.
در این پایان نامه، در ابتدا به بررسی انواع توربین های بادی و تکنولوژی های آنها می پردازیم. سپس سازندگان مطرح توربین های بادی معرفی می گردند. در نهایت تمامی توربین های ساخت شرکت Windey (با ظرفیت های 5.1، 2، 5.2 و3 مگاوات) جهت استفاده در نیروگاهی به ظرفیت 50 مگاوات در منطقه خواف از نظر پارامترهای فوق الذکر مورد بررسی قرار گرفته است و در نهایت بهترین گزینه (توربین 5.1 مگاوات) معرفی شده است.
دراین پایان نامه جهت بررسی عملکرد توربین ها در شرایط خاص بادی منطقه خواف و مدل سازی نیروگاه و بدست آوردن میزان ضریب ظرفیت و در نتیجه تولید و درآمد نیروگاه از داده های دکل بادسنجی آن منطقه و نرم افزار Wind Pro استفاده شده است.
کلمات کلیدی: توربین بادی، جهت باد، حمل و نقل، سرعت باد، ضریب ظرفیت، هزینه های سرمایه گذاری