دسترسی همگانی(OPAC) نام کتابخانه در اوپک

زمانبندی پروژه های تحقیقاتی با در نظر گرفتن اثرات یادگیری در محیط فازی (مطالعه موردی : پژوهشکده هوا خورشید دانشگاه فردوسی مشهد) (1396) / قدمگاهی ، الهام، نویسنده
نوع مدرک:متون چاپی
سرشناسهقدمگاهی ، الهام، نویسنده
عنوان :زمانبندی پروژه های تحقیقاتی با در نظر گرفتن اثرات یادگیری در محیط فازی (مطالعه موردی : پژوهشکده هوا خورشید دانشگاه فردوسی مشهد)
تکرار نام مولف :الهام قدمگاهی
سال نشر :1396
صفحه شمار:144ص
یادداشتچکیده
مسأله زمان¬بندی ¬پروژه، یکی از مسائل بسیار مهم از دید ذی¬نفعان پروژه و در عین حال زمینهای جذاب برای متخصصین تحقیق در عملیات است. از آن جایی که زمانبندی صحیح تأثیر بسیاری بر هزینه¬ها و کیفیت انجام پروژه-ها دارد؛ لذا ایجاد زمان¬بندی که با دنیای واقعی تطابق بیشتری داشته باشد، حائز اهمیت است. تغییراتی که به سرعت در محیط اجرای پروژهها اتفاق میفتد منجر به ابهام و عدم اطمینان شده و زمانبندی را با مشکل مواجه میکند. از این رو جهت کاهش این عدم اطمینان و ابهام، استفاده از رویکردهای غیرقطعی کاملاً محسوس میباشد.
رویکردهای مختلفی در زمینه عدم اطمینان وجود دارد که هر کدام دارای مزایا و معایبی بوده و با توجه به شرایط و اهداف مورد نظر یکی از این رویکردها انتخاب میگردد. یکی از رویکردهایی مناسب در برخورد با ابهام موجود در محیط، رویکرد فازی میباشد.
از طرفی مفهوم یادگیری و استفاده از آن در حوزههای مختلف به خصوص در زمانبندی محیطهای کارگاهی در دهههای اخیر رو به افزایش است. با این حال تاکنون این مفهوم در محیط پروژه به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته و دارای کمبودهایی میباشد.
از این رو، هدف اصلی در این تحقیق، ارائه یک مدل زمان¬بندی با اثرات یادگیری و محدودیت منبع در محیط فازی میباشد. جهت اعتبار بخشی مدل دو پروژه از پژوهشکده هوا خورشید دانشگاه فردوسی به عنوان مطالعه موردی انتخاب شدهاست. به منظور نمایش حد پایین کلامی برای زمان اتمام پروژه و متغیرهای کلامی برای سطح منبع در دسترس از رویکرد فازی استفاده گردید. جهت حل مدل ارائه شده از دو الگوریتم ژنتیک و فاخته بهره گرفته شده و نتایج حاصل از این دو الگوریتم تحلیل و با نتایج روش دقیق GAMsمقایسه شدهاست. پس از مقایسه و تحلیل نتایج هر دو الگوریتم، مشاهده گردید الگوریتم ژنتیک از کارایی بیشتری برخوردار است.
در نهایت جهت اعتبار سنجی مدل پیشنهاد شده، نتایج با داده¬های موجود در دنیای واقعی برای دو پروژه مورد مقایسه قرار گرفتهاست. نتایج این مقایسه نشان¬دهنده نزدیک بودن نتایج حاصل از مدل با اطلاعات موجود در دنیای واقعی است. به عبارت دیگر نتایج و یافته¬های حاصل از اجرای مدل با الگوریتمهای فراابتکاری یک توالی بهینه از فعالیتها با زمان پایان بهینه را نشان میدهد.

کلمات کلیدی: زمان¬بندی پروژه با محدودیت منابع، اثرات یادگیری، رویکرد فازی، الگوریتم ژنتیک، الگوریتم جستجوی فاخته
شناسه افزوده :رضایی‌نیک ، ابراهیم (1354ترجم)، استاد راهنما
لینک ثابت رکورد:../opac/index.php?lvl=record_display&id=20371
زبان مدرک :فارسی
شماره ثبتشماره بازیابینام عام موادمحل نگهداریوضعیت ثبتوضعیت امانت
360پ360پ پایان‌نامهکتابخانه سجاداسناد مرجعغیر قابل امانت

تعداد نظرات کاربران :0 . برای افزودن نظر خود کلیک نمایید.

کاربران آنلاین :0