استفاده از منطق فازی و یادگیری تقویتی در کنترل گلوکز پلاسما در بیماران دیابتی
تکرار نام مولف :
حامد حسنی آسیابدره
سال نشر :
1397
صفحه شمار:
67ص
یادداشت
چکیده
تغییر در روش زندگی افراد و تغییر در ژنتیک بیماریها باعث شده است که پیشنهادهای جدیدی برای مقابله با بیماری ها اتخاذ شود.کنترل بیماری دیابت یکی از پر اهمیتترین مساله سالهای اخیر بشر است. مقصود این نوشتار کنترل بیماری دیابت با استفاده از منطق فازی و یادگیری تقویتی در حضور عدمقطعیت و اغتشاشات ناشی از فعالیت ناگهانی و مصرف غذا در فرد مبتلا به دیابت است. به این منظور از مدل ریاضی پالمبو به عنوان تشریح کننده مدل بیماری دیابت استفاده شده تا با کنترلر پیشنهادی طراحی شده با منطق فازی و یادگیری تقویتی شرایط بیمار شبیهسازی و کنترل بهتری روی بیماری صورت بگیرد.
تغییرات گلوکز موجود در خون بررسی شده تا نیاز به انسولین و مقدار تزریقی انسولین بر پایه توابع عضویت در یک سیستم خبره تخمین زده شد و در هر لحظه شرایط بیمار قابل کنترل بود. استفاده از یادگیری تقویتی در مورد کنترل دیابت با داشتن یک فضای مارکوف نیز مد نظر بود که نقطه قوت این پایاننامه است تا بدون دسترسی به اطلاعات قبلی از شرایط بیمار به کنترل بیماری بپردازد. سعی در این پایاننامه بر آن است که توان کنترل بیماری با روشهای هوشمند بررسی گردد تا از این امکان در بهبود شرایط زندگی بشر استفاده بهتری صورت بگیرد که در ادامه به آن میپردازیم.
کلمات کلیدی: یادگیری تقویتی، منطق فازی، کنترل فازی ، دیابت، گلوکز، انسولین
بررسی تاثیرات امواج الکترومغناطیسی بی سیم بر روی سیگنال های مغز انسان
تکرار نام مولف :
روشنک جوانروح گیوی
سال نشر :
1396
صفحه شمار:
56ص
یادداشت
چکیده
امروزه با توجه به گسترش روزافزون استفاده از وسایل ارتباط جمعی و مودمهای بیسیم، بررسی تاثیرات امواج ساطع شده از این وسایل بر روی مغز بهخصوص سیگنالهای مغزی حائز اهمیت است. این پایاننامه با هدف بررسی تاثیرات کوتاه مدت امواج فرکانس بالای مودم بیسیم بر روی امواج مغزی انسان انجام شدهاست. از 15 داوطلب در چهار مرحله (شامل بدون تابش، تغییر فاصله مودم از سر داوطلبین به منظور تغییر اثر شدت توان ساطع شده از مودم و بعد از تابش) ثبت سیگنال مغز با استفاده از دستگاه الکتروانسفالوگراف صورت گرفت.
تحلیلها در حوزه فرکانس توسط محاسبه توان متوسط و محاسبه اندازه مربع همدوسی بین افراد و درون افراد انجام شدهاست. نتایج حاصل از این تحقیق تغییرات معنیدار در برخی از باندهای فرکانسی از نظر میانگین توان متوسط در طیفهای فرکانسی مختلف را نشان میدهد