بررسی تاثیر کالیبراسیون بر خطای متااستابیلیتی مقایسه گر در مبدل آنالوگ به دیجیتال SAR
تکرار نام مولف :
سمیه فریدون مقدم
سال نشر :
1397
صفحه شمار:
63 ص
یادداشت
چکیده
یکی از محدودیتهای اساسی که در سرعت و دقت مبدلهای آنالوگ به دیجیتال اهمیت دارد، خطای متااستابیلیتی است. خطای متااستابیلیتی در مقایسهگرها بهعنوان یک چالش محسوب میشود. در اغلب مبدلهای داده مقایسه گر باید در زمان محدودی تصمیم¬گیری کند. اگر در یک مقایسهگر اختلاف بین دوپایه ورودی کاهش یابد، مدتزمان لازم برای تصمیم گیری مقایسه گر افزایش می یابد. بنابراین اگر اختلاف دو ورودی کاهش یابد و زمان تصمیم گیری محدود شود، خطای متااستابیلیتی می تواند رخ دهد. در یک مقایسهگر در یک زمان محدود، سه حالت ممکن است رخ دهد، حالت صفر، حالت یک و حالتی که نه صفر است و نه یک، یعنی اینکه مقایسهگر نمیتواند درست تصمیم بگیرد.
امروزه مبدلهای داده با تقریب متوالی (SAR) به علت مصالحه خوب بین سرعت، دقت و توان مصرفی از اهمیت ویژه ای در مقایسه با سایر مبدل ها برخوردارند. بنابراین تحلیل و بررسی اثر خطای متااستابیلیتی بر روی مبدلهای آنالوگ به دیجیتال SAR از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این تحقیق، یک مبدل SAR در نرم افزار MATLAB شبیهسازیشده و خطای متااستابیلیتی نیز در آن مدل سازی شده است. برای توصیف بهتر این خطا، سیگنالهای ورودی تصادفی با توزیع یکنواخت، نرمال و لاپلاس به مبدل SAR اعمالشده و پارامتر نسبت سیگنال به نویز (SNR) بهعنوان معیاری از عملکرد مبدل اندازه گیری شده است. همچنین نمودار SNR برحسب طول پنجره متااستابیلیتی برای یک مبدل 10 بیتی برای تعداد زیادی از ورودی های تصادفی با توزیع های ذکرشده، رسم گردیده است.
هرگونه انحراف پارامتر و یا مشخصهای از سیستم ایده آل بهعنوان خطا در سیستم شناسایی میشود. برای افزایش دقت و کاهش خطاهایی که در یک مبدل SAR وجود دارد میتوان از روش کالیبراسیون استفاده کرد. با تکیه بر کالیبراسیون دیجیتال، طراح میتواند محدودیتهای طراحی آنالوگ را تعدیل نموده و در عوض پیچیدگی متناظر را به سمت دیجیتال سوق میدهد. در این پایاننامه از کالیبراسیون دیجیتال و آنالوگ استفادهشده است. کالیبراسیون دیجیتال به دو صورت کالیبراسیون پیشزمینه و کالیبراسیون پسزمینه بیان میشود. مزیتی که کالیبراسیون پسزمینه نسبت به کالیبراسیون پیشزمینه دارد این است، در روش پسزمینه همانطور که مبدل عملکرد خود را انجام میدهد، عملیات کالیبراسیون انجام میشود و در حین کار خطا شناسایی و بهبود داده میشود. در این پایاننامه برای بهبود خطا، کالیبراسیون پس زمینه به روش Binary-Scaled Error Compensation پیادهسازی شده است. در این روش تعدادی خازن اضافی به مدار مبدل دیجیتال به آنالوگ SAR اضافه شده و بدین ترتیب تعداد بیت های بیشتری استخراج میشود. مزیت این روش سادگی پیاده سازی آن است.
در این پایاننامه تأثیر کالیبراسیون بر روی خطای متااستابیلیتی در مبدل SAR موردبررسی و مطالعه قرارمیگیرد. بررسی خطای متااستابیلیتی و اثر کالیبراسیون با استفاده از سه سیگنال ورودی تصادفی با توزیع یکنواخت، نرمال و لاپلاس انجامشده است. نتایج متااستابیلیتی با استفاده از پارامتر SNR در حالت بدون کالیبراسیون در حدود 60 دسیبل با استفاده از توزیعات یکنواخت و نرمال و لاپلاس بوده است. با استفاده از کالیبراسیون مقدار SNR تغییر نموده است، تاثیر کالیبراسیون برای حالتی که خطای متااستابیلیتی بهصورت قطعیت تصمیمگیری میکند، بدینصورت شرح داده شده است. بنابراین تاثیر کالیبراسیون در حالت توزیعات یکنواخت و نرمال و لاپلاس با مقادیر خازنهای اعمالی کالیبراسیون تغییر میکند و بدینصورت است که با اعمال خازن 10 معادل وزن بیت 512 میباشد با ورودیهای یکنواخت و نرمال و لاپلاس مقدار SNR به ترتیب برابر است با 63.17 و 62.08 و 61.55 دسیبل میباشد. تاثیر کالیبراسیون برای حالتی که خطای متااستابیلیتی بهصورت تصادفی تصمیمگیری میکند. بهطور مشابه با اعمال خازن 10، مقدار پارامتر SNR برای سه ورودی یکنواخت و نرمال و لاپلاس به ترتیب معادل است با 60.45 و 62.31 و 61.74 دسیبل میباشد