نوع مدرک: متون چاپی سرشناسه هریوندی ، الهام، نویسنده عنوان : بررسی اثر سوراخ در هسته بررفتار لرزه ای مهاربند کمانش تاب تکرار نام مولف : الهام هریوندی سال نشر : 1396 صفحه شمار: 86 صفحه یادداشت چکیده
در هنگام زلزله، حرکت زمین سبب تکان خوردن سازه میشود. انرژی جنبشی زلزله باید توسط سازه جذب شود. نیروی زلزله در سازه با استفاده از میراگرها یا بهبود خواص غیرخطی مصالح مستهلک میشود. طراحی سازه به نحوی که برای مقابله با زلزلههای شدید رفتار کاملاً الاستیک داشته باشند، ازلحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست.
طراحی لرزهای سازه به منظور طرحی اقتصادی و ایمن هست که به سازه اجازه خسارت دیدن پس از زلزله را میدهد، اما این خسارات در برخی از اعضای سازهای متمرکزشده تا به این وسیله تلاشهای وارد بر اعضای اصلی سازه مثل تیرها و ستونها کاهش یافته و از این طریق سازه از آسیب عمده در امان باشد. در قابهای مهاربندی مقاوم در برابر زلزله، میتوان از خسارت در اعضای اصلی جلوگیری یا آنها را کم کرد و استفاده از این طراحی باعث میگردد که اتلاف انرژی زلزله و خسارتهای سازهای ایجاد شده توسط زلزله در مهاربندها متمرکز شود؛ ازاینرو اعضای اصلی سازه الاستیک باقی میماند. عضوهای مقاوم در برابر بارهای جانبی میتوانند پس از زلزله جایگزین شوند.
مهاربند کمانشتاب یک نوع سیستم نوین سازهای است که در سالهای اخیر در صنعت ساختمان برای استهلاک نیروی زلزله مورد استفاده قرارگرفته است. در این سیستم ضعف مهاربندهای متعارف، که کمانش تحت نیروهای فشاری میباشد، برطرف شده است. جلوگیری از کمانش مهاربند، باعث ایجاد منحنی هیسترزیس پایدار و مقدار بالای شکلپذیری در این نوع سیستم سازهای شده است. در مهاربند کمانشتاب از کمانش هسته، با قرار دادن آن در داخل غلاف جلوگیری شده است.
هسته فولادی در مهاربند کمانشتاب نقش فیوز را ایفا میکند، بنابراین تسلیم سریعتر آن منجر به کاهش نیاز در اعضای مجاور میگردد. از طرفی در این نوع سیستم سازهای، اجزای مجاور مهاربند با فرض رسیدن تمام مهاربندها به ظرفیت فشاری یا کششی خود طراحی میشوند، بنابراین وجود ظرفیتهای بالا در مهاربند منجر به افزایش ابعاد مقاطع اعضای مجاور مهاربند میگردد. به دلایل مذکور سعی میشود برای هسته فولادی از مصالح با تنش تسلیم پایین استفاده شود.
در این پایاننامه با توجه به عدم دسترسی آسان به مصالح با تنش تسلیم پایین، بهعنوان یک راهکار جایگزین از سوراخ کردن هسته به منظور کاهش ظرفیت مهاربند استفاده شده و الگوهای مختلفی از فواصل سوراخ در هسته مورد بررسی قرارگرفته است.
به منظور بررسی مدلها از تحلیل غیرخطی استاتیکی در نرمافزار آباکوس استفاده شده است. برای اطمینان از مدلسازی در آباکوس، ابتدا یک مدل مهاربند کمانشتاب(با هسته مدفون در بتن) در این نرمافزار مدلسازی شده و نتایج آن با نمونه آزمایشگاهی صحت سنجی شده است. پاسخهای این تحلیل حاکی از انطباق خوب نتایج مدلسازی و آزمایشگاهی است.
نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان میدهد تعبیه سوراخ در هسته، همزمان با کاهش سختی مهاربند منجر به افت مقاومت بیشتری در آن و درنتیجه کاهش سطح نیاز نیرویی برای ستونهای مجاور میشود. منحنی هیسترزیس مهاربند با هسته پیشنهادی همچنان پایدار است و گویای شکلپذیری قابل توجه مهاربند هستشناسه افزوده : شکیباپور ، ایمان، استاد راهنما لینک ثابت رکورد: ../opac/index.php?lvl=record_display&id=24440 زبان مدرک : فارسی
شماره ثبت شماره بازیابی نام عام مواد محل نگهداری بخش وضعیت ثبت وضعیت امانت 402 پ 402 پ پایاننامه کتابخانه سجاد معماری اسناد مرجع غیر قابل امانت