نوع مدرک: متون چاپی سرشناسه بهداد ، امین، نویسنده عنوان : ارائه روشی برای تعیین اندازه بافر با فرض همبستگی بین فعالیتها تکرار نام مولف : امین بهداد سال نشر : 1397 صفحه شمار: 47ص یادداشت چکیده:
در دنیای امروزی یکی از بزرگترین مشکلات سازمانها در روند اجرایی پروژهها، عدم خاتمه پروژه در مدت زمان از پیش تعیین شده است که این شرایط منجر به بحرانیتر شدن وضعیت پروژه میشود. همچنین، با توجه به تاثیر ریسک پروژه، این موضوع موجب به بروز تاخیرات و وقفهها در طول پروژه میگردد. برای حل این مشکل میتوان از رویکرد زمانبندی زنجیره بحرانی استفاده کرد، این روش یکی از روشهای موردتوجه پژوهشگران جهت مدیریت پروژه در سالهای اخیر بوده است. هدف از اجرای این پژوهش، استفاده از زنجیره بحرانی و بهرهگیری از روشهای آن به منظور ارائه روشی برای تعیین بافر پروژه با فرض همبستگی بین فعالیتها با استفاده از توزیع بتا است. نتایج این پژوهش در یک پروژه فرضی بررسی گردید و با استفاده از شبیه سازی میزان بافر مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج محاسباتی نشان میدهد بافر ارائه شده در مقایسه با سایر بافرهای این پژوهش علاوه بر کاهش مدت زمان پروژه توانایی جذب تاخیرات را نیز دارد.
کلیدواژه: مدیریت پروژه-تئوری محدودیتها-زنجیره بحرانی-زمانبندی پروژه-بافرشناسه افزوده : باقری ، محسن، استاد راهنما لینک ثابت رکورد: ../opac/index.php?lvl=record_display&id=24801 زبان مدرک : فارسی
شماره ثبت شماره بازیابی نام عام مواد محل نگهداری بخش وضعیت ثبت وضعیت امانت 491پ 491پ پایاننامه کتابخانه سجاد مهندسی صنایع اسناد مرجع غیر قابل امانت ![]()
ارائه مدل یکپارچه طراحی زمانبندی و تخصیص ناوگان اجتماعگرا با در نظرگرفتن تعادل زمانبندی، نوع مسافر و بازپسگیری مسافر / شبانی ، فائزه، نویسنده
نوع مدرک: متون چاپی سرشناسه شبانی ، فائزه، نویسنده عنوان : ارائه مدل یکپارچه طراحی زمانبندی و تخصیص ناوگان اجتماعگرا با در نظرگرفتن تعادل زمانبندی، نوع مسافر و بازپسگیری مسافر تکرار نام مولف : فائزه شبانی صفحه شمار: 106 ص شناسه افزوده : باقری ، محسن، استاد راهنما چکیده : چکیده
برنامهریزی در حمل ونقل هوایی چه در قسمت فرودگاه و چه در بخش شرکتهای هوایی، امری اجتناب ناپذیر است. در محیط رقابتی امروز، شرکتهای هوایی هزینههای گزافی را تحمل میکنند که مجبور به کنترل این هزینهها با مدیریت پروازها، هواپیماها، و خدمه میباشند. دراین پژوهش دو مساله طراحی زمانبندی و تخصیص ناوگان مورد توجه قرار میگیرند. در طراحی زمانبندی تلاش میشود مناسبترین کمانهای پروازی با هدف حداکثر شدن میزان درآمد و یا حداقل شدن هزینههای خطوطهوایی انتخاب و برنامهریزی شود. از نتایج بخش طراحی زمانبندی در بخش تخصیص ناوگان استفاده میشود. هدف این بخش تخصیص ناوگان به پروازهای برنامهریزی شده است. از آنجایی که درآمدها و هزینههای خط هوایی ارتباط نزدیکی با مشتریان دارد پس در نظر گرفتن منافع مشتریان مانند قیمت بلیط و نوع مسافر و همچنین بازپسگیری مسافران به جهت جلوگیری از رفتن به خطوط هوایی دیگر میتواند نقش بسزایی در کاهش هزینهها و یا افزایش درآمدها داشته باشد. در این پژوهش ما مدلی یکپارچه از ادغام دو مساله طراحی زمانبندی و تخصیص ناوگان با در نظرگیری نوع مسافران و بازپسگیری مسافران و تعادل زمانبندی ارائه میدهیم. همچنین از آنجایی که بازارهای ضعیف نیازمند توسعه اقتصادی وابسته به محیط اطرافشان هستند، خدمات هوایی برای دسترسی به مناطق کوچک و دورافتاده نقش حیاتی را برای ارتباط این مناطق با شبکهی اصلی حملونقل هوایی دارند. در نظر گرفتن مسیرهای مبتنی بر خدمات عمومی در شبکه پروازی نوعی دیگر از هزینههای اجتماعی است. بنابراین برای حل این مساله شبکه پروازی را در نظر میگیریم که شامل مسیرهای مبتنی بر خدمات عمومی نیز باشد. مدل ارائه شده یک مدل برنامهریزی ریاضی غیرخطی عدد صحیح مختلط است و با توجه به پیچیدگیهایی که دارد برای حل مدل پیشنهادی چندین الگوریتم فراابتکاری توسعه داده شده است. این الگوریتمها عبارتند از: الگوریتم ژنتیک، الگوریتم شبیهسازی تبرید و الگوریتم رقابت استعماری. همچنین به منظور بررسی عملکرد مدلها و الگوریتمهای فراابتکاری پیشنهادی، مسائل نمونه با اندازههای متفاوت برای مدل پیشنهادی بر اساس شیوههای رایج در پیشینه تحقیق، تولید گردیده است. که پاسخهای بدست آمده از حل مسائل نمونه توسط الگوریتمها با یکدیگر مقایسه گردیده است. با توجه به نتایج بدست آمده از الگوریتمها، الگوریتمژنتیک بهترین نتیجه را در مقایسه با سایر الگوریتمها ایجاد کرده است.
کلمات کلیدی
طراحی زمانبندی- تخصیص ناوگان- باز پسگیری مسافر – تعادل زمانبندی- نوع مسافر- الگوریتم ژنتیک- الگوریتم شبیهسازی تبرید- الگوریتم رقابت استعماریلینک ثابت رکورد: ../opac/index.php?lvl=record_display&id=15621 زبان مدرک : فارسی
شماره ثبت شماره بازیابی نام عام مواد محل نگهداری بخش وضعیت ثبت وضعیت امانت 282 پ 282 پ پایاننامه کتابخانه سجاد مهندسی صنایع اسناد مرجع غیر قابل امانت ![]()
ارائه مدلی جهت زمانبندی رویدادهای ورزشی با در نظر گرفتن رشته ورزشی و حساسیت بازیها (1396) / ابراهبمی ، مصطفی، نویسنده
نوع مدرک: متون چاپی سرشناسه ابراهبمی ، مصطفی، نویسنده عنوان : ارائه مدلی جهت زمانبندی رویدادهای ورزشی با در نظر گرفتن رشته ورزشی و حساسیت بازیها تکرار نام مولف : مصطفی ابراهیمی سال نشر : 1396 صفحه شمار: 119ص یادداشت چکیده:
زمانبندی و مدیریت مسابقات ورزشی توجه تعداد زیادی از محققین در حوزههای چند رشتهای مثل تحقیق در عملیات، تئوری زمانبندی، برنامهریزی محدودیت، نظریه گراف، بهینهسازی ترکیباتی و ریاضیات کاربردی را جلب کرده است. در نتیجهی همین گستردگی و اهمیت، نیاز به وجود زمانبندی ورزشی برای مسابقات ورزشی همواره احساس شده است. به خصوص هنگامی که محدودیتهای مختلف از سوی سازمانهای متولی امر، وجود داشته باشد، ما با یک مسئله بسیار سخت بهینهسازی روبرو میشویم. این محدودیتها حداقلهایی را درباره عادلانه بودن زمانبندی، جذابیت بازیها، مسائل پشتیبانی، پخش تلویزیونی، کیفیت برگزاری، حمایت از ورزش ملی و ... تضمین میکنند.
این پژوهش یک مدل برنامهریزی عدد صحیح مختلط به منظور زمانبندی رویدادهای ورزشی ارائه نموده است. مدل این تحقیق بهگونهای میباشد که محدودیتهای ذاتی مسئله زمانبندی مسابقات ورزشی مانند حداقل زمان مورد نیاز بین دو مسابقه متوالی یک تیم را در نظر میگیرد. همچنین قابلیت در نظر گرفتن مسابقات گروهی مانند دو و میدانی و مسابقاتی که به صورت رو در رو برگزار میشوند را به طور همزمان دارد. در نهایت مدل ارائه شده بر روی یک نمونه موردی (المپیاد ورزشی دانشگاه فردوسی) پیادهسازی شده و با نرم افزار گمز 23.9 حل شده است.سپس پس از بررسی اثرات پارامترها و اطمینان از کارایی مدل آن را با دو الگوریتم ژنتیک و شبیهسازی تبرید جهت عملکرد مدل برای مثالهای بزرگتر امتحان نمودهایم.
تابع هدف این مدل از دو بخش تشکیل شده است: بخش اول افزایش تنوع در حساسیت مسابقات برگزار شده به گونهای که بازیهای حساس تا حد امکان در طی مسابقات پخش شده باشند و بخش دوم انجام مسابقات مشابه از نظر رشته ورزشی در یک بازه زمانی میباشد. یکی از نوآوریهای این مدل در نظر گرفتن زمانبندی مسابقات به جای زمانبندی تیمها است به طوری که این مدل قادر است مسابقات ورزشی را با انعطافپذیری بالایی از منظر تعداد تیمهای شرکتکننده در یک مسابقه در نظر بگیرد. همچنین در این مدل تفاوت زمانهای برگزاری مسابقات مختلف و همچنین زمان استراحت مورد نیاز بین دو بازی از یک رشته ورزشی نیز در
زمانبندی ارائه شده در نظر گرفته میشود. این مدل برای زمانبندی المپیاد ورزشی دانشگاه فردوسی استفاده گردید. این مدل با توجه به انعطافپذیری بالای آن در تعریف مسابقات گروهی و رودرو قابلیت استفاده در ابعاد بزرگتری را دارد.
کلمات کلیدی: زمانبندی – مسابقات ورزشی – رویدادهای ورزشی – حساسیت بازیها – زمان استشناسه افزوده : باقری ، محسن، استاد راهنما لینک ثابت رکورد: ../opac/index.php?lvl=record_display&id=18365 زبان مدرک : فارسی
شماره ثبت شماره بازیابی نام عام مواد محل نگهداری بخش وضعیت ثبت وضعیت امانت 326پ 326پ پایاننامه کتابخانه سجاد مهندسی صنایع اسناد مرجع غیر قابل امانت ![]()
ارائه مدلی یکپارچه به منظور مرتبط کردن ارزش ویژه برند و ارزش ویژه مشتری (1396) / قربانی ، زهرا، نویسنده
نوع مدرک: متون چاپی سرشناسه قربانی ، زهرا، نویسنده عنوان : ارائه مدلی یکپارچه به منظور مرتبط کردن ارزش ویژه برند و ارزش ویژه مشتری تکرار نام مولف : زهرا قربانی سال نشر : 1396 صفحه شمار: 149ص یادداشت چکیده
ارزش ویژه برند و ارزش ویژه مشتری دو مفهوم مهم در پژوهش ها و تحقیقات بازاریابی بوده و با یکدیگر در تعامل هستند. مدیران ارشد به منظور حداکثر کردن ارزش ویژه برند و ارزش ویژه مشتری و یافتن اثرگذارترین استراتژی های بازاریابی، نیازمند بررسی ارتباط میان این دو مفهوم و نحوه تاثیر آن¬ها بر یکدیگر می¬باشند. پژوهش حاضر بر آن است که ضمن بررسی انتقادی ادبیات موضوع در حوزه ارزش طول عمر مشتری، ارزش ویژه مشتری و ارزش ویژه برند، مدلی مفهومی با در نظر گرفتن اجزاء کلیدی ارزش ویژه برند و اجزاء کلیدی ارزش طول عمر مشتری، برای بیان نحوه ارتباط ارزش ویژه برند و ارزش ویژه مشتری ارائه نماید. اجزاء کلیدی ارزش ویژه برند در این تحقیق عبارت هستند از: دانش، ارتباط، اعتبار و تمایز و اجزاء کلیدی ارزش طول عمر مشتری در مدل حاضر عبارت هستند از: اکتساب و سهم خرید. مدل مفهومی ارائه شده به طور خاص در صنعت آسانسور مورد مطالعه قرار گرفته است. در مرحله دوم پژوهش سعی شده است مدل مفهومی ارائه شده در مرحله اول با فعالیت های بازاریابی تبلیغات، تخفیفات و مشاوره و طراحی رایگان آسانسور بهینه گردد.
در این پژوهش برای هر گروه از مشتریان فعلی و مشتریان بالقوه در هر مرحله از پژوهش 85 پرسش¬نامه تکمیل گردید و اطلاعات استخراج شده از پرسش نامه ها با استفاده از رگرسیون و رگرسیون لجستیک مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده حاکی از اثرگذار بودن عوامل دانش و تمایز برند بر اکتساب و سهم خرید مشتریان فعلی و مشتریان بالقوه می باشد. همچنین، نتایج به دست آمده از مرحله دوم پژوهش بیان کننده تاثیر مثبت فعالیت های بازاریابی تبلیغات و مشاوره و طراحی رایگان آسانسور بر عوامل موثر ارزش ویژه برند (دانش و تمایز) بوده و مقدار ارزش ویژه مشتری را برای دو گروه مشتریان فعلی و مشتریان بالقوه به¬طور قابل¬توجهی افزایش می¬دهد. در نهایت، براساس نتایج استخراج شده پیشنهادها و راهکارهای مدیریتی لازم ارائه گردیده است.
کلمات کلیدی: ارزش ویژه برند، ارزش طول عمر مشتری، ارزش ویژه مشتری، فعالیت های بازاریابیشناسه افزوده : کوشا ، حمیدرضا، استاد راهنما باقری ، محسن، استاد راهنما لینک ثابت رکورد: ../opac/index.php?lvl=record_display&id=18847 زبان مدرک : فارسی
شماره ثبت شماره بازیابی نام عام مواد محل نگهداری بخش وضعیت ثبت وضعیت امانت 346پ 346پ پایاننامه کتابخانه سجاد مهندسی صنایع اسناد مرجع غیر قابل امانت ![]()
استفاده از برنامه ریزی تصادفی برای زمانبندی پرستاران به همراه مطالعه موردی (1393) / قلی نژاد دوین ، علی، نویسنده
نوع مدرک: متون چاپی سرشناسه قلی نژاد دوین ، علی، نویسنده عنوان : استفاده از برنامه ریزی تصادفی برای زمانبندی پرستاران به همراه مطالعه موردی تکرار نام مولف : علی قلی نژاد دوین سال نشر : 1393 صفحه شمار: 74ص شناسه افزوده : باقری ، محسن، نویسنده چکیده : چکیده:
زمانبندی پرستاران یکی از انواع مسائل پیچیده زمانبندی است که شامل تعیین یک برنامه زمانی کاری در جهت ارضا مجموعه ای از نیازمندی ها و ترجیحات پرستاران می باشد. اهمیت این مساله متناسب با وظایف و فرآیندهای حیاتی در مراکز مراقبت های بهداشتی است. کاربرد مساله ی زمانبندی پرستاران در دنیای واقعی، ابهام در اطلاعات اهداف مدیریتی و ترجیحات پرستاران باعث ایجاد برخی از تصادفی ها می گردد که به منظور ایجاد جواب هایی با کیفیت بالا باید مورد توجه قرار گیرد. در حالی که بیشتر مدل ها در ادبیات موضوع، این مساله را در محیط قطعی درنظر می گیرد، در این پژوهش ما مدل را در فضای تصادفی مورد بررسی قرار می دهیم.
در این پایان نامه با در نظر گرفتن میزان تقاضا برای پرستاران در شیفت های کاری مختلف در حالت تصادفی، سعی در ارائه ی مدلی کارآمد و متناسب با شرایط واقعی گردیده است. از این رو پارامترهای اصلی در میزان تقاضا برای پرستاران در هر شیفت کاری همانند تعداد بیماران ورودی در هر شیفت و مدت زمان معالجه آن ها تصادفی فرض گردیده و با توجه به اطلاعات گذشته برآورد شده است.
روش تقریب متوسط نمونه ای به منظور رسیدن به برنامه زمانبندی بهینه، با توجه به هزینه های تخصیص پرستاران در حالت عادی و اضافه کاری مورد استفاده قرار گرفته است. با پیاده سازی رویکرد ارائه شده در قسمت جراحی قلب بیمارستان رضوی، جواب های حاصل شده همگرایی حدهای بالا و پائین با افزایش اندازه نمونه برای مطالعه مورد نظر را نشان می دهد. در نهایت تمامی جواب های حاصله مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و مدل ارائه شده مورد اعتبار سنجی قرار می گیرد.
کلمات کلیدی: زمانبندی پرستاران، تصادفی، برنامه ریزی تصادفی، تقریب متوسط نمونه ای، اقدامات بازگشتیلینک ثابت رکورد: ../opac/index.php?lvl=record_display&id=14250 زبان مدرک : فارسی
شماره ثبت شماره بازیابی نام عام مواد محل نگهداری بخش وضعیت ثبت وضعیت امانت 176پ 176پ پایاننامه کتابخانه سجاد مهندسی صنایع اسناد مرجع غیر قابل امانت ![]()
الگوریتم های تکاملی برای مسئله زمان بندی فعالیت های تحقیق و توسعه با در نظر گرفتن محدودیت منابع (1394) / عارفی ، جلال، نویسنده
نوع مدرک: متون چاپی سرشناسه عارفی ، جلال، نویسنده عنوان : الگوریتم های تکاملی برای مسئله زمان بندی فعالیت های تحقیق و توسعه با در نظر گرفتن محدودیت منابع تکرار نام مولف : جلال عارفی سال نشر : 1394 صفحه شمار: 105ص شناسه افزوده : باقری ، محسن، استاد راهنما چکیده : چکیده
امروزه تحقیق و توسعه با توجه به گسترش سطح رقابت، متدها و فرآیندهای تولید و همچنین رشد و پیشرفت سریع تکنولوژی، به منظور بقا در محیط رقابتی اهمیت زیادی پیدا کرده است. از این رو زمان بندی فعالیت های تحقیق و توسعه به گونه ای که هدف مورد نظر با توجه به محدودیت های موجود در دنیای واقعی برآورده گردد مورد توجه است. هدف از زمان بندی پروژه تعیین زمان شروع فعالیت ها است، در شرایطی که که محدودیت های موجود ارضا و هدف مورد نظر بهینه گردد. از این رو در این پژوهش با توجه به ویژگی ذاتی برخی پروژه های تحقیق و توسعه (صنایع داروسازی، شیمیایی و ...)، یعنی احتمال شکست فنی فعالیت ها، و با توجه به خلأ موجود در این زمینه مدلی برای زمان بندی فعالیت ها با در نظر گرفتن جریان های نقدی تنزیل شده به منظور بیشینه کردن ارزش فعلی خالص ارائه شده است. صحت مدل از طریق حل با نرم افزار گمز نشان داده شده است. با توجه به پیچیدگی مسائل زمان بندی و نبود امکان حل در زمان قابل قبول برای مسائل با مقیاس بزرگ، به پیاده سازی دو الگوریتم ژنتیک و شبیه سازی تبرید پرداخته شده است، که اعتبارسنجی الگوریتم ها از طریق مقایسه با پاسخ های گمز برای مسائلی که در زمان نسبتاً کمی به جواب می رسند انجام گردید. در ادامه یک مدل دوهدفه ارائه شده است که ارزش فعلی خالص پروژه را بیشینه و هزینه دسترسی منابع را کمینه می کند. به منظور حل مدل چندهدفه دو الگوریتم ژنتیک چندهدفه با مرتب سازی نامغلوب (NSGA-II) و نسخه دوم الگوریتم تکاملی مبتنی بر قوت پارتو (SPEA-II) معرفی شده است. سرانجام پس از ارائه مدل و الگوریتم های مربوطه، به منظور بررسی عملکرد الگوریتم ها و مقایسه آن ها با یکدیگر، مجموعه ای از سطوح مختلف فعالیت پس از تنظیم پارامترهای هر الگوریتم برای هر سطح، مورد حل قرار می گیرند. در مدل تک هدفه الگوریتم شبیه سازی تبرید از هرجهت نسبت به الگوریتم ژنتیک نتایج بهتری را ارائه می کند. در مدل دوهدفه نیز الگوریتم SPEA-II عملکرد نسبتاً بهتری در مقابل NSGA-II از خود نشان می دهد که این امر در مسائل بزرگ تر مشهودتر است.
کلمات کلیدی:
زمان بندی پروژه، محدودیت منابع، تحقیق و توسعه، ارزش فعلی خالص، هزینه دسترسی منابع، الگوریتم های تکاملی، ژنتیک، شبیه سازی تبرید، NSGA-II و SPEA-IIلینک ثابت رکورد: ../opac/index.php?lvl=record_display&id=14295 زبان مدرک : فارسی
شماره ثبت شماره بازیابی نام عام مواد محل نگهداری بخش وضعیت ثبت وضعیت امانت 218پ 218پ پایاننامه کتابخانه سجاد مهندسی صنایع اسناد مرجع غیر قابل امانت ![]()
برآورد ارزش طول عمر مشتری با در نظر گرفتن ریسک اعتباری در صنعت بانکداری (1397) / گوهریان ، ویدا، نویسنده
نوع مدرک: برنامهها و فایلهای کامپیوتری سرشناسه گوهریان ، ویدا، نویسنده عنوان : برآورد ارزش طول عمر مشتری با در نظر گرفتن ریسک اعتباری در صنعت بانکداری : ویدا گوهریان سال نشر : 1397 صفحه شمار: 119 ص یادداشت چکیده
از آن جایی که در دنیای رقابتی امروز، محیط کسب وکار از محصول محوری به مشتری محوری تغییر کرده است، درک رفتار مشتری اهمیت بیش¬تری یافته است. یکی از ابزارهای کاربردی در این زمینه ارزش طول عمر مشتری در مدیریت ارتباط با مشتری می¬باشد که به کمک آن سازمان¬ها می¬توانند مشتریان سودآور خود را شناسایی کنند.
در این تحقیق، جامعه آماری مشتریان حقیقی بانک سینا هستند که در فاصله سال¬های 1393-1396 از شعب خراسان رضوی این بانک تسهیلات دریافت کرده¬اند و نمونه آماری تعداد 5545 نفر از این مشتریان است. مدلی که در این پژوهش برای محاسبه ارزش طول عمر مشتری (CLV) پیشنهاد شده است، هم رفتار گذشته و هم رفتار آتی مشتری را برای محاسبه ارزش مشتری در نظر می¬گیرد و همچنین ریسک اعتباری مشتریان نیز در این مدل در نظر گرفته شده است. در گام اول محاسبه ارزش طول عمر مشتری، اجزاء درآمد و هزینه برای برآورد سودآوری مشتری شناسایی و محاسبه شدند همچنین سودآوری مشتری در آینده نیز با استفاده از رگرسیون خطی پیش¬بینی گردید. برای برآورد ریسک اعتباری نیز از رگرسیون لجستیک بهره گرفته شده است. بعد از محاسبه ارزش طول عمر مشتریان در نهایت آن¬ها به چهار گروه تقسیم¬بندی شدند. گروه اول مشتریانی هستند که CLV آن¬ها مقداری منفی است که 19/3 درصد از کل مشتریان را شامل می¬شوند. گروه دوم، مشتریانی را شامل می¬شود که CLV آن¬ها بین صفر تا 1000 میلیون ریال است که 16/31 درصد از کل مشتریان را شامل می¬شوند. گروه سوم، بزرگ¬ترین گروه است که شامل 87/64 درصد از کل مشتریان می-باشد. برآورد شده است که ارزش طول عمر این مشتریان بین 1000 تا 10،000 میلیون ریال است. گروه چهارم مربوط به مشتریانی است که بیش¬ترین ارزش را برای بانک دارند اما کم¬تر از یک درصد کل مشتریان را شامل می¬شوند. در ادامه برای هر گروه از مشتریان استراتژی¬های بازاریابی مناسب پیشنهاد شده است. نتایج حاصل از این تحقیق حاکی از آن است که در نظر گرفتن ریسک اعتباری در محاسبه ارزش طول عمر مشتری، به شناسایی دقیق¬تر مشتریان سودآور و ارزشمند کمک می¬کند.
کلمات کلیدی: مدیر¬یت ارتباط با مشتری (CRM)، ارزش طول عمر مشتری (CLV)، ارزش طول عمر مشتری با در نظر گرفتن ریسک، ریسک اعتباری، بانکداری، رگرسیون لجستیکشناسه افزوده : انضباطی ، امیر حسین، استاد راهنما باقری ، محسن، استاد راهنما لینک ثابت رکورد: ../opac/index.php?lvl=record_display&id=24621 زبان مدرک : فارسی
شماره ثبت شماره بازیابی نام عام مواد محل نگهداری بخش وضعیت ثبت وضعیت امانت 449پ 449پ پایاننامه کتابخانه سجاد مهندسی صنایع اسناد مرجع غیر قابل امانت ![]()
بهینهسازی مدلهای موجودی تحت سیاست مدیریت موجودی توسط فروشنده، با استفاده از الگوریتم Q-Learning (1394) / احمدی ، حمیده، نویسنده
نوع مدرک: متون چاپی سرشناسه احمدی ، حمیده، نویسنده عنوان : بهینهسازی مدلهای موجودی تحت سیاست مدیریت موجودی توسط فروشنده، با استفاده از الگوریتم Q-Learning تکرار نام مولف : حمیده احمدی سال نشر : 1394 صفحه شمار: 97ص یادداشت چکیده
رقابت جهانی سازی در بازارها و کسبوکار، تعداد زیادی از شرکتها را بر آن داشته تا جهت افزایش پاسخگویی به تغییرات بازار در صدد تقویت زنجیرهتامین خود برآیند. از جمله این تلاشهامیتوان به تجدید و تقویت سیستم کنترلموجودی اشاره کرد. با این حال تجربه در صنایع مختلف نشان داده که کنترلموجودی به دلیل عدم قطعیت و غیرایستا بودن تقاضای مشتریان امری آسان نیست.
مدیریت موجودی توسط مشتری (VMI) سیستم نسبتا جدیدی است که در آن توزیعکننده مسئولیت کنترل و بازپرسازی موجودی خردهفروشان را برعهده دارد. در سالهای اخیر با پیشرفت فناوری اطلاعات از یک سو و افزایش رقابت از سوی دیگر این سیستم مورد توجه بسیاری از زنجیرههای تامین کالا قرار گرفته است.
ابرازهای مدرن هوش مصنوعی نظیر یادگیری تقویتی، این توانایی را دارند که بر مبنای منطق تصمیمگیری عامل انسانی، به شکل روباتهای نرم افزاری هوشمند و خود مختار، با تبعیت از مکانیزم تفکر و استدلال انسانی و بر مبنای دانش موجود و آنچه که در عمل از محیط پیرامون میآموزند، چرخه حیات یک سیستم را به دست گیرند وسیستم را اداره نمایند.
در این راستا در این پژوهش از تلفیق این دو- مدیریت موجودی توسط فروشنده و یادگیری تقویتی- استفاده شده است و به مدیریت زمان سفارشدهی و مقدار سفارش در یک زنجیرهتامین سهسطحی پرداخته شده است. در این پایاننامهیک زنجیرهتامین شامل عامل توزیعکننده و خردهفروش و مشتری در نظر گرفته شده است، که عامل توزیعکننده مسئول پایش و کنترلموجودی خردهفروش است. تقاضای مشتری نهایی غیرایستا بوده و توسط روشهای پیشبینی تقاضا، نظیر هموارسازی نمایی، هموارسازی خطی هولت پیشبینی میگردد. برای تعدیل خطای تخمین تقاضا دو مقدار احتیاطی تحت عناوین مدت تحویل احتیاطی و مقدار بازپرسازی احتیاطی به ترتیب برای سیستم موجودی مرور دائم و مرور دوره ای ارائه گردیده، که بسته به شرایط مقدار مثبت یا منفی اتخاذ میکنند. هدف از پژوهش ارائه یک روش یادگیری تقویتی است که مقادیر احتیاطی را به نحوی اتخاذ نماید که کمترین هزینه موجودی را به سیستم اعمال نماید. برای پیاده سازی این امر از روش یادگیری تقویتیQ-Learning استفاده گردیده است. مقایسه با مدل روزنامه فروش اسکارف برای مدل مرور دوره ای و مدل عمل-ارزش برای مدل مرور دائم، حاکی از عملکرد قوی یادگیری تقویتی Q-Learning در هر دو مدل مذکور میباشد.
واژگان کلیدی: مدیریت زنجیرهتامین، مدیریت موجودی توسط فروشنده،یادگیری تقویتی، مقدار بازپرسازی احتیاطی، مدت تحویل احتیاطیشناسه افزوده : باقری ، محسن، استاد راهنما لینک ثابت رکورد: ../opac/index.php?lvl=record_display&id=14407 زبان مدرک : فارسی
درخواست رزرو
شماره ثبت شماره بازیابی نام عام مواد محل نگهداری بخش وضعیت ثبت وضعیت امانت 245پ 245پ پایاننامه کتابخانه سجاد مهندسی صنایع اسناد معمولی موجود ![]()
تدوین، ارزیابی و اولویت بندی استراتژی های شهر و شهرداری با به کارگیری مدل SWOT و روش های تصمیمگیری چندشاخصه در محیط فازی (به همراه مطالعه موردی) (1396) / جباری قلعه خاکی ، محمد، نویسنده
نوع مدرک: متون چاپی سرشناسه جباری قلعه خاکی ، محمد، نویسنده عنوان : تدوین، ارزیابی و اولویت بندی استراتژی های شهر و شهرداری با به کارگیری مدل SWOT و روش های تصمیمگیری چندشاخصه در محیط فازی (به همراه مطالعه موردی) تکرار نام مولف : محمد جباری قلعه خاکی سال نشر : 1396 صفحه شمار: 147ص یادداشت چکیده
برای آنکه سازمان بداند به کجا خواهد رفت باید بداند اکنون دقیقاً کجا قرار گرفته است. پس از آن باید آنچه میخواهد باشد را به درستی تعریف کرده و چگونگی رسیدن به آن جایگاه را مشخص کند. اهمیت برنامه ریزی (از سطح بلندمدت تا کوتاه¬مدت) به لحاظ تأثیری که بر ساماندهی فعالیتها، هزینهکردها و افزایش بهرهوری سازمانی ایفا میکند روشن است. اما بنا به دلایل مختلف از جمله عدم تهیه برنامهها به صورت استراتژیک و عدم ارتباط برنامههای بلندمدت با برنامه¬های کوتاه¬مدت، برنامه¬های شهرداری¬ها با کاستی¬های عدیده¬ای مواجه است. از طرف دیگر با مطرح شدن مباحث جدید در حوزه برنامه¬ریزی شهری در دهه اخیر، دستورالعمل قبلی در زمینه برنامه میان مدت شهرداری نیازمند تقویت بود؛ به گونه ای که منجر به تهیه برنامه ای با رویکرد استراتژیک برای توسعه شهر به طور عام و حصول نتایج عملیاتی برای شهرداری به طور خاص گردد.
هدف این پژوهش تهیه برنامه استراتژیک شهر و شهرداری تایباد در مقیاس زمانی 20 ساله که مخاطب آن، موجودیت شهر در کلیت آن است؛ فارغ از این که هر یک از پیشنهادها و اقدامات مورد نیاز توسط کدام دستگاه اجرایی (شهرداری یا غیر آن) انجام می شود. فنون و روش¬های متعددی برای تدوین برنامه استراتژیک توسعه شهری وجود دارد که هر یک می تواند در تنظیم این بخش مورد استفاده قرار گیرد لیکن در این پژوهش از ابزار SWOT، استفاده شده¬است. برنامه استراتژیک شهر تایباد، با طی مراحل چشم اندازسازی و تحلیل شرایط استراتژیک شهر با مشارکت کلیه ذینفعان به ویژه نمایندگان دستگاه های دخیل در امور مرتبط با مدیریت شهری در کنار استفاده از نظر شهروندان و تشکل های محلی، به گزاره های مشخصی به عنوان «چشم انداز»، «استراتژی های توسعه شهر» و «سیاست های اجرایی» می رسد که هدف آن پاسخگویی به چالش های آتی توسعه شهر، حل مسائل کلیدی و روشن کردن افق 20 ساله توسعه آینده شهر است. جهت انجام پژوهش، از مدل برنامه¬ریزی استراتژیک دیوید، که مناسب برای سازمان¬های دولتی و غیرانتفاعی می¬باشد، استفاده شده¬است. سپس با تجزیه و تحلیل محیط درونی و بیرونی، نقاط قوت و ضعف، فرصت¬ها و تهدیدها شناسایی شده و ماتریس SWOT تشکیل شد. پس از تشکیل ماتریس SWOT چهار نوع استراتژی ST، WO، SO و WT مشخص شد. ساختار شبکه ای ANP با در نظر گرفتن عوامل SWOT و روابط درونی سطوح تشکیل شد. سپس با از مقایسات زوجی فازی و تکنیک DEMATEL فازی به ترتیب جهت تشخیص روابط بین و درون سطحی ساختار شبکه ای مورد نظر استفاده شد. در ادامه با طی مراحل ANP فازی تشریح شده در پژوهش، استراتژی های شهر و شهرداری تایباد ارزیابی و اولویت بندی شدند. در نهایت استراتژی «افزایش مشارکت فعال شهروندی در اداره شهر» با وزن 0.0726 به عنوان بالاترین اولویت تعیین شده که نماینده بسیار از استراتژی های مطرح شده در بند های دیگر می باشد و ابعاد وسیعی از آنها را به طور مستقیم و غیرمستقیم تحت تاثیر خود قرار می دهد.
واژه های کلیدی:
برنامه ریزی استراتژیک، شهر و شهرداری، SWOT، تصمیم گیری چندشاخصه، FDEMATEL، FANPشناسه افزوده : باقری ، محسن، استاد راهنما لینک ثابت رکورد: ../opac/index.php?lvl=record_display&id=18409 زبان مدرک : فارسی
شماره ثبت شماره بازیابی نام عام مواد محل نگهداری بخش وضعیت ثبت وضعیت امانت 341پ 341پ پایاننامه کتابخانه سجاد مهندسی صنایع اسناد مرجع غیر قابل امانت ![]()
زمان بندی لیگ برتر فوتبال ایران با تاکید بر کاهش فشار حمل و نقل و توالی مناسب بازی¬ها با استفاده از روش های اپسیلون محدودیت کلاسیک و بهبود یافته (1398) / علوی زاده ، سید محسن، نویسنده
نوع مدرک: متون چاپی سرشناسه علوی زاده ، سید محسن، نویسنده عنوان : زمان بندی لیگ برتر فوتبال ایران با تاکید بر کاهش فشار حمل و نقل و توالی مناسب بازی¬ها با استفاده از روش های اپسیلون محدودیت کلاسیک و بهبود یافته تکرار نام مولف : سید محسن علوی زاده سال نشر : 1398 صفحه شمار: 114ص یادداشت چکیده:
ورزش در دنیای امروز تبدیل به یک صنعت مجزا شده است. صنعتی که عوامل گوناگونی را با یکدیگر ترکیب کرده و رویداد هایی را می سازد که علاقه مندان آن ورزش می توانند بهتر و بیشتر از دهه های گذشته، تماشاگر یا حتی ورزشکار آن ورزش باشند. فوتبال به عنوان یک ورزش پرطرفدار شرایط زیادی را متوجه خود می سازد. یکی از این موارد، زمان بندی بازی های فوتبال با درنظر گرفتن ویژگی های گوناگونی است که بسیاری از این ها هنگام زمان بندی در تضاد با یکدیگر عمل می کنند و کار زمان بندی را سخت تر می کنند. از این رو در این پژوهش با در نظر گرفتن این شرایط، به زمان بندی لیگ برتر فوتبال ایران پرداخته ایم. زمان بندی لیگی که تیم ها از شهرهای مختلف با فاصله های زیاد از یکدیگر قرار دارند و همین قضیه رفت و آمد ها و به تبع آن هزینه های هر باشگاه را به ترتیب طولانی تر و بیشتر می کند. این امر نیازمند زمان بندی و برنامه ریزی دقیق تر است که در کنار درنظر گرفتن وضعیت میزبان- میهمانی تیم ها، دو هدف، دنبال شود. در این پژوهش با استفاده از نرم افزار گمز و دو روش اپسیلون- محدودیت کلاسیک و اپسیلون- محدودیت تعمیم یافته به نتایجی رسیدیم. این دو روش حل جواب های متعددی در اختیار ما قرار داد که هر کدام نکات مثبت و منفی خاص خود را داشت و هر کدام از روش ها در معیارهایی نسبت به دیگر روش، برتری داشتند. در پایان زمان بندی را با یکی از جواب های روش اپسیلون- محدودیت بهبود یافته و دو جواب را بر اساس تحلیل حساسیت روی دو پارامتر مسئله، بر اساس تقویم فصل 1399-1398 لیگ برتر فوتبال انجام دادیم.
کلیدواژه: زمان بندی، زمانبندی مسابقات ورزشی، لیگ برتر فوتبال ایران، روش اپسیلون- محدودیت بهبود یافته، روش اپسیلون- محدودیت کلاسیکشناسه افزوده : باقری ، محسن، استاد راهنما لینک ثابت رکورد: ../opac/index.php?lvl=record_display&id=25399 زبان مدرک : فارسی
شماره ثبت شماره بازیابی نام عام مواد محل نگهداری بخش وضعیت ثبت وضعیت امانت 602پ 602پ پایاننامه کتابخانه سجاد مهندسی صنایع اسناد مرجع غیر قابل امانت ![]()
زمان بندی پروژه چند حالته با در نظر گرفتن محدودیت منابع و با در نظر گرفتن جریان نقدی و رویکرد وام دهی (1397) / عتیقی نژاد ، علی، نویسنده
نوع مدرک: متون چاپی سرشناسه عتیقی نژاد ، علی، نویسنده عنوان : زمان بندی پروژه چند حالته با در نظر گرفتن محدودیت منابع و با در نظر گرفتن جریان نقدی و رویکرد وام دهی تکرار نام مولف : علی عتیقی نژاد سال نشر : 1397 صفحه شمار: 114ص یادداشت چکیده
در این تحقیق مسأله زمانبندی پروژه چندحالته با افق زمانی ثابت برای جریان نقدی با درنظرگرفتن سیاست وام دهی مورد بحث قرار گرفته است. سرمایه اولیه پروژه جهت تامین هزینهها توسط مالک پروژه تامین میگردد و همچنین در دوره های زمانی مختلف جریان ورودی میتواند توسط وام تهیه و تامین گردد. تمامی وامهای دریافت شده باید در مدت افق زمانی پروژه بازپرداخت گردند. پس از تکمیل هر یک از فعالیت ها فرآیند سوددهی آن ها آغاز میگردد. در مدل پیشنهادی این فرصت به مدل داده شده است که در راستای هدف مساله یعنی حداکثرسازی جریان نقدی پروژه، برای رسیدن به بهترین جواب درباره چگونگی انتخاب و انجام فعالیت ها تصمیم گیری نماید. با توجه به NP-hard بودن مسأله، به منظور حل مسائل دو الگوریتم فراابتکاری توسعه داده شده است. پارامترهای الگوریتم ها با استفاده از روش تاگوچی تنظیم گردیده و عملکرد آنها بر روی تعدادی مسأله نمونه مورد سنجش قرارگرفته است. نتایج حاصل از مقایسه روش های حل ارائه شده نشان از برتری نسبی الگوریتم جستجوی هارمونی پیشنهاد شده دارد.
کلمات کلیدی: زمانبندی پروژه – محدودیت منابع – وام دهی – تاگوچی – الگوریتم ژنتیک – الگوریتم جستجوی هارمونیشناسه افزوده : باقری ، محسن، استاد راهنما لینک ثابت رکورد: ../opac/index.php?lvl=record_display&id=25056 زبان مدرک : فارسی
شماره ثبت شماره بازیابی نام عام مواد محل نگهداری بخش وضعیت ثبت وضعیت امانت 535پ 535پ پایاننامه کتابخانه سجاد مهندسی صنایع اسناد مرجع غیر قابل امانت ![]()
زمانبندی زنجیره تامین سه سطحی با هدف کمینه سازی بیشترین زمان دیرکرد و هزینه های خرید، نگهداری و ارسال (1393) / عابدزاده قوچانی ، کتایون، نویسنده
نوع مدرک: متون چاپی سرشناسه عابدزاده قوچانی ، کتایون، نویسنده عنوان : زمانبندی زنجیره تامین سه سطحی با هدف کمینه سازی بیشترین زمان دیرکرد و هزینه های خرید، نگهداری و ارسال تکرار نام مولف : کتایون عابدزاده قوچانی سال نشر : 1393 صفحه شمار: 147ص شناسه افزوده : باقری ، محسن، استاد راهنما چکیده : چکیده
امروزه شاهد رقابت بسیار بیشتری بین تولیدکنندگان و صنعت گران نسبت به گذشته می باشیم. زمانبندی و برنامه ریزی تولید جزو فازهای اولیه مباحث مدیریت زنجیره تامین می باشند که به دنبال بهترین ترکیب تولید تخصیص منابع، سطح موجودی، پیش بینی تقاضا بوده و برنامه نیازمندی ها را مورد بررسی قرار می دهند. صنعتگران به دنبال دستیابی به خواسته های خود با استفاده از مباحث مطرح شده می باشند بدین جهت زمانبندی زنجیره تامین جزو موضوعات مهمی است که در دو دهه اخیر بیشتر مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است.
در این پژوهش به دنبال هماهنگی بین سطوح مختلف زنجیره تامین شامل تامین کنندگان، تولید کنندگان و مشتری می باشیم و با بررسی ادبیات مروری تحقیقات انجام شده به کشف شکاف های موجود پرداخته و مساله ای جدید با هدف کمینه سازی مجموع هزینه نگهداری، ارسال، خرید و بیشترین تاخیر طراحی کرده ایم. در این مساله مفروضاتی مانند موعد تحویل، زمان در دسترس و ارسال بسته ای را در نظر گرفته و پس از ارائه مدل ریاضی آن، با استفاده از نرم افزار سیپلکس به حل آن پرداخته ایم. در نهایت با ارائه الگوریتم هیوریستیک و ارائه روش شاخه و کران به حل دقیق مساله های تصادفی تولیدشده پرداختیم. در انتها به ارزیابی روش های حل ارائه شده پرداخته و آنها را از نظر زمانی و دقت جواب به دست آمده نسبت به یکدیگر مورد بررسی قرار داده ایم. نتایج بدست آمده بیانگر کارایی روش ابتکاری ارائه شده بوده و همچنین روش شاخه و کران از لحاظ زمانی دارای توانایی حل مسائل در زمانی به طور معنی دار کمتر از حل مدل ریاضی توسط سیپلکس می باشد. همچنین نتایج نشان می دهد که زمان حل روش شاخه و کران به تعداد وسایل نقلیه وابسته نبوده و با اضافه شدن تعداد مشتریان زمان حل کاهش می یابد، این در حالی است که حل مدل ریاضی توسط سیپلکس کاملا وابسته به تمامی پارامترهای مسئله می باشد.
کلمات کلیدی: زمانبندی زنجیره تامین، شاخه و کران، بیشترین زمان دیرکرد، زمان در دسترس، ارسال بسته ایلینک ثابت رکورد: ../opac/index.php?lvl=record_display&id=14253 زبان مدرک : فارسی
شماره ثبت شماره بازیابی نام عام مواد محل نگهداری بخش وضعیت ثبت وضعیت امانت 179پ 179پ پایاننامه کتابخانه سجاد مهندسی صنایع اسناد مرجع غیر قابل امانت ![]()
زمانبندی پروژه تحت محدودیت و پروفایل منعطف منابع با در نظر گرفتن جریانات نقدی تنزیل شده (1396) / دست پاک ، امیررضا، نویسنده
نوع مدرک: متون چاپی سرشناسه دست پاک ، امیررضا، نویسنده عنوان : زمانبندی پروژه تحت محدودیت و پروفایل منعطف منابع با در نظر گرفتن جریانات نقدی تنزیل شده تکرار نام مولف : امیررضا دست پاک سال نشر : 1396 صفحه شمار: 117ص یادداشت چکیده
مسئله زمان بندی پروژه تحت محدودیت منابع یکی از مسائل کلاسیک در ادبیات مدیریت پروژه ا ست . در این
مسططئله با توجه به ناسططازگاری دو تابع هدف زمان ختم و ارزل فعلی خالص پروژه، هدف دسططتیابی به ترکیبی
بهینه از این دو عامل میبا شد. این پژوهش به برر سی حالتی تعمیم یافته از م سئله زم انبندی پروژه با در نظر
گرفتن محدودیت منابع و پروفایل انعطاف پذیر منابع معروف به FRCPSPDC میپردازد، سطططت تخصططیص
منابع اخت صاص داده شده به فعالیت ها در هر دوره در مدل پی شنهادی می تواند تغییر نماید که این مو ضوع به
تطابق بیشتر با شرایط دنیای واقعی کمک به سزایی میکند.
از آنجا که مسئله زمانبندی پروژه تحت محدودیت منابع از جمله مسائل NP-Hard میباشد، علاوه بر به کار
گیری رول دقیق بر مبنای محدودیت جزئی به منظور به دست آوردن جبهههای پارتو در حل مسائل با ابعاد
کوچک، برای حل مسائل با ابعاد متوسط و بزرگ نیز الگوریتمهای فراابتکاری NSGA-II و SPEA-II پیشنهاد
شد. در نهایت به منظور بررسی عملکرد مدل و کارایی الگوریتمهای فرا ابتکاری پیشنهادی، پس از ایجاد
مجموعهای از مسائل نمونهای در ابعاد مختلف، نتایج حاصل از حل آنها مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت که
از بین الگوریتمهای پیشنهاد شده با توجه به نگاه کلی به مجموع معیارهای مقایسهای ارائه شده در این تحقیق،
الگوریتم SPEA-II کارایی بهتری از خود نشان داد.
کلمات کلیدی
زمانبندی پروژه، محدودیت منابع، پروفایل منعطف منابع، الگوریتم فرا ابتکاری، ارزل فعلی خالصشناسه افزوده : باقری ، محسن، استاد راهنما لینک ثابت رکورد: ../opac/index.php?lvl=record_display&id=18198 زبان مدرک : فارسی
شماره ثبت شماره بازیابی نام عام مواد محل نگهداری بخش وضعیت ثبت وضعیت امانت 308پ 308پ پایاننامه کتابخانه سجاد مهندسی صنایع اسناد مرجع غیر قابل امانت ![]()
زمانبندی چندهدفه کادر اتاق عمل با در نظر گرفتن ترجیحات رزیدنتها در مراکز بهداشتی آموزشی درمانی (1394) / رضایی ، ناصر، نویسنده
نوع مدرک: متون چاپی سرشناسه رضایی ، ناصر، نویسنده عنوان : زمانبندی چندهدفه کادر اتاق عمل با در نظر گرفتن ترجیحات رزیدنتها در مراکز بهداشتی آموزشی درمانی تکرار نام مولف : ناصر رضایی سال نشر : 1394 صفحه شمار: 106 شناسه افزوده : باقری ، محسن، استاد راهنما چکیده : چکیده
امروزه چگونگی ارائه خدمات در بخش سلامت هر کشور از اهمیت بالایی برخوردار است و میزان کیفیت خدمات در این بخش یکی از شاخصهای مهم در سنجش میزان توسعه و پیشرفت کشورها محسوب میشود. اتاق عمل یکی از مهمترین بخشها در بیمارستان به شمار میآید و از جنبههای مختلف تاثیر بسیار زیادی بر عملکرد کلی بیمارستان دارد. این موضوع پژوهشگران را بر آن داشته تا در کاراتر نمودن این بخش و کاستن از هزینههای آن پژوهشهای متعددی انجام دهند.
در این پژوهش بر آن هستیم که با استفاده از تکنیکهای زمانبندی یک مدل ریاضی مناسب برای برنامهریزی کادر اتاق عمل در بیمارستانهای آموزشی ارائه کنیم. در این بیمارستانها فرآیند کلی عمل توسط رزیدنت صورت میپذیرد و جراح در یک مقطع زمانی وارد اتاق میشود و بخش حیاتی عمل را انجام داده و پس از آن اتاق را ترک میکند. یکی از اهداف ما کاهش زمان اتمام عملیات -یکی از شاخصهای مهم در زمانبندی- است. علاوه بر این هدف دیگر ما تشکیل یک تیم جراحی است که در آن رزیدنت با جراحی همکار شود که بیشترین تمایل را به همکاری با او دارد. کاهش زمان اتمام عملیات، کاهش هزینهها را در بردارد و بیشینه نمودن همکاریهای مطلوب میان رزیدنت و جراح، باعث افزایش کارایی اتاق عمل میشود. برای تحقق یافتن این اهداف از مدل ریاضی دو هدفه بهره بردهایم. بعد از اعتبار سنجی مدل، مدل را با استفاده از اطلاعات دنیای واقعی که اطلاعات حاصل از بخش جراحی قلب و بخش جراحی عمومی مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی قائم مشهد است با استفاده از روشدقیق اپسیلون- محدودیت تکمیلی (افزوده) و الگوریتمهای فراابتکاری NSGA-II، SPEA-II و MOPSO حل نمودهایم. نتایج حاصل از حل مدل توسط روشهای فراابتکاری در مقیاس کوچک و مقایسه آنها با پاسخهای بهینه، بیانگر این است که این الگوریتمها پاسخهای قابل اطمینانی را عرضه میکنند و در مسائل بزرگ میتوان از آنها استفاده کرد. در مسائل بزرگ الگوریتم NSGA-II عملکرد بهتری را با توجه به سه معیار عملکرد پیشنهاد شده ارائه نمود و پس از آن الگوریتم SPEA-II پاسخهای بهتری نسبت به الگوریتم MOPSO بدست میآورد.
کلمات کلیدی:
زمانبندی اتاق عمل، مدلسازی چندهدفه، اپسیلون-محدودیت تکمیلی(افزوده)،الگوریتمهای تکاملی چندهدفهلینک ثابت رکورد: ../opac/index.php?lvl=record_display&id=14292 زبان مدرک : فارسی
شماره ثبت شماره بازیابی نام عام مواد محل نگهداری بخش وضعیت ثبت وضعیت امانت 213پ 213پ پایاننامه کتابخانه سجاد مهندسی صنایع اسناد مرجع غیر قابل امانت ![]()
زمانبندی تولید با نگرش کاهش مصرف انرژی، زمان اتمام، زمان دیرکرد در محیط جریان کارگاهی (1396) / بابایی میبدی ، ندا، نویسنده
نوع مدرک: متون چاپی سرشناسه بابایی میبدی ، ندا، نویسنده عنوان : زمانبندی تولید با نگرش کاهش مصرف انرژی، زمان اتمام، زمان دیرکرد در محیط جریان کارگاهی تکرار نام مولف : ندا بابایی میبدی سال نشر : 1396 صفحه شمار: 139ص یادداشت چکیده
تجزیه تحلیلهای اخیر نشان میدهد که در صنایع تولیدی با افزایش مصرف انرژی، بهرهوری انرژی یکی از مهمترین چالشها در کارخانجات میباشد. بهینهسازی مصرف انرژی، زمان دیرکرد و زمان اتمام کارها یک مسأله مهم در سیستمهای تولیدی میباشد.
در این تحقیق با ارائه یک مدل چند هدفه جدید در محیط جریان کارگاهی به دنبال کاهش مصرف انرژی، زمان اتمام و زمان دیرکرد کارها هستیم، که با این کار باعث شناسایی اتلافات انرژی و کاهش زمان بیکاری ماشینآلات میشویم، برای این اهداف از مدل برنامهریزی عدد صحیح مختلط استفاده کردیم. بعد از اعتبارسنجی مدل با حل مثال عددی در مقیاس کوچک به روش مجموع وزنی و روش محدودیت-اپسیلون (روش دقیق) در نرمافزار گمز، مدل را با استفاده از دادههای تصادفی در مقیاس بزرگ و متوسط توسط الگوریتمهای فراابتکاری NSGA-II (الگوریتم ژنتیک چند هدفه با مرتبسازی نامغلوب) و SPEA-II (نسخه دوم الگوریتم تکاملی مبتنی بر قوت پارتو) حل نمودیم. نتایج مقایسات میان روش دقیق و روشهای فراابتکاری نشان داد که این الگوریتمها پاسخهای قابل اطمینانی را عرضه میکنند، ضمن اینکه این الگوریتمها در زمان بسیار اندکی به جواب نهایی که در برخی از موارد بهینه است، میرسند. از این میان، الگوریتم NSGA-II عملکرد بهتری را از لحاظ معیارهای کیفیت و نظم نقاط پارتو ارائه مینماید. با این وجود از لحاظ دو معیار تنوع پاسخهای پارتو و معیار زمانی مشاهده گردید عملکرد الگوریتم SPEA-II در تمام موارد بهتر از الگوریتم NSGA-II میباشد.
واژه های کلیدی:
مصرف انرژی، مدلسازی ریاضی، زمان اتمام، زمان دیرکرد، الگوریتمهای فراابتکاریشناسه افزوده : باقری ، محسن، استاد راهنما انضباطی ، امیرحسین، استاد راهنما لینک ثابت رکورد: ../opac/index.php?lvl=record_display&id=18275 زبان مدرک : فارسی
شماره ثبت شماره بازیابی نام عام مواد محل نگهداری بخش وضعیت ثبت وضعیت امانت 314پ 314پ پایاننامه کتابخانه سجاد مهندسی صنایع اسناد مرجع غیر قابل امانت